GÜLÜMSE YUVA ARALIK AYI PROGRAMINDAN ÖRNEKLER
ARALIK AYI PROGRAMINDAN ÖRNEKLER YAŞAYAN DEĞERLER EĞİTİM PROGRAMI ÇALIŞMALARI “SABIR” SABIRLA HAZIRLADIKLARI PROJELER Çocuklarımızın SABIR konusundaki sınıf içi etkinliklerine ek olarak sabır konusundaki eğitimini velilerimiz ile paylaştık. Velilerimiz çocukları ile beraber en çok sevdikleri yiyeceği seçtiler.Bu yiyeceğin malzemelerini çocukları ile birlikte listeleyip markete gidip eksik malzemelerini aldılar. Yapım aşamasında çocukları ile birlikte işleri paylaşıp “Sabır” kavramı konusunda sohbet ederek sevdikleri yiyeceği pişirdiler.. Karakter Eğitimi Panomuzda sergilemek üzere; Yiyeceğin yapım aşamasında çekmiş oldukları fotoğrafları fon kartonuna yapıştırıp,izlenimlerini fotoğrafların yanına yazıp okula getirdiler. Sayın Velilerimiz İşbirliğiniz için TEŞEKKÜR EDERİZ… 5 YAŞ SINIFININ TURŞU PROJESİ Çocuklardan turşu yapmak için turşuluk malzemeler istedik.Kimileri havuç, kimileri salatalık, kimileri domates, kimileri biber ,kimileri lahana getirdi.Herkesin kendine ait bir kavanozu oldu.Getirdikleri turşuluk malzemelerini yıkadıktan sonra küçük parçalara bölüp kavanozlara yerleştirdik.Hazırlanan turşu kavanozlarını sabır göstererek tül ve pul yardımıyla süsledik.Çocuklar turşu kavanozlarını eve götürüp sabırla turşularının olmalarını beklediler. Aldığımız haberlere göre turşularımız olmuş ve beğenilmiş.Teşekkür ederiz. AYIN MEYVESİ”KESTANE” Çocuklar okula kestane getirdi. Kestane hakkında sohbet ettik. Aynı zaman da getirilen kestaneleri okulumuzun mutfağında sabırla pişmesini bekledik. Daha sonra sabırlı davranarak kestane kabuklarını hep birlikte soyduk ve yedik. KAVANOZDAKİ MUM DENEYİ Çocuklarla kavanozdaki mum deneyini yaptık. Bu deneydeki amacımız oksijenin gerekli ve önemli olduğunu görmekti. Muma kapalı kavanoza konulduğu an ne olduğunu gördük sabırla mumdaki değişiklikleri gözlemledik. MEMLEKETİM PROJESİ Tutum yatırım ve yerli malı haftasında çocuklarımız kendi memleketine ait resimler,bilgiler,yöresel kıyafetler ve memleketinde yetiştirilen yiyecekleri anlatan fon kartonuna hazırlanmış çalışması ile sunum yaptılar. “Yöresel kıyafeti giymiş,yöresel yiyeceği getirmişlerdi.” Aileleri ile projeksiyonda izlemek üzere hazırladıkları memleketini anlatan sunumları izledik, Görevli olan çocukların anne ve babasının okula ziyareti ile memleketini anlatan çalışmaları sunmaları şeklinde MEMLEKETİM PROJE ÇALIŞMASI tamamlandı. TUTUM YATIRIM VE YERLİ MALI HAFTASINI KUTLADIK Okulumuzda Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftası için parti düzenledik. Her çocuk bu partide görevli oldu. “Pazara Gidelim” konulu drama 6 yaş öğrencileri tarafından sergilendi.Keyifle izledik.Şiirler okuyup her yeri kartondan hazırlanmış meyve ve sebzelerle süsledik. Çocuklarla meyve ve sebzeli şapkalar yaptık. Okulda yaptığımız parti için herkes kendi yöresine ait kek, pasta, kurabiye,kuruyemiş gibi yiyecekler getirdi. Çocuklar üzerine düşen görev ve sorumlulukları yerine getirdiler. Getirdikleri yiyecekleri afiyetle yiyerek Tutum Yatırım ve Yerli Malı Haftasının önemini kavradılar. GÖSTER ANLAT ETKİNLİĞİ DEVAM EDİYOR!! Çocuklarımız evlerinden kendilerinin seçip getirdikleri eşyaları anlatıyorlar. 01.12.2008 Pazartesi günü Sarp Büyükyıldız görevli 15.12.2008 Pazartesi günü Burak Vardal görevli 22.12.2008 Pazartesi günü Hayal Karataş görevli 29.12.2008 Pazartesi günü Eylül Keskin görevli AİLE KATILIMI DEVAM EDİYOR !! ANNE VE BABALAR OKULUMUZDA Kİ ÇALIŞMALARA KATILIYOR.Çocukları ile birlikte sınıfta etkinlik saatinde mesleğini anlatıyor,kukla oynatıyor,masal anlatıyor,müzik aleti çalıyor,kurabiye yapıyor.Anaokulunda birlikte geçirmiş olduğumuz saatler çocuklarımızın ve ailelerin çok hoşuna gidiyor.Birbirlerinin ailelerini tanıyorlar….. SAYIN VELİLERİMİZ AİLE KATILIMI ÇALIŞMALARINA GÖSTERDİĞİNİZ İLGİDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDERİZ.