Haberler ve Duyurular

GÜLÜMSE YUVA ÇOCUKLARI GELENEKSEL "TURŞU" GÜNÜNDE YEMEK SALONUNDA BULUŞTULAR.20.11.2013
Turşu kurma çeşitli sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu, asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hale getirilmesidir. İyi yapılmış bir turşuyu yemenin keyfine doyulmaz, ama turşuyu tutturması zordur. Su, tuz, sirke, şeker, limon gerekir ve bunların birbirine olan oranları da turşunun kalitesini belirler. Turşu yapmanın amacı, asitli bir ortam sağlayarak meyve ve sebzeleri korumaktır. Gülümse Yuva çocukları bu gün birlikte turşu yaptılar. Kavanozların içine turşuluk salatalık, biber ve havuçları doldurdular. Daha sonra turşunun suyunu ilave edip kapağını sıkıca kapattılar. Turşu kavanozlarının dışını güzelce süslediler. Çocuklarımız yaptıkları turşuların olmasını sabırsızlıkla bekleyecekler...
Designed by TELMAR