Makale ve Sunumlar

Çisem ENGİN - Özgeçmiş
10 Eylül 1975 yılın da İstanbul  Avcılar'da doğdu.İlk ve orta öğrenimini Avcılar’da tamamladı.İlkokul döneminde karar verdiği anaokulu öğretmeni olma isteği mesleki hedefini belirlemişti. Meslek lisesine gitmeye karar verdi. Küçükçekmece ilçesine bağlı Atatürk Kız meslek lisesin’de çocuk gelişimi bölümünü başarı ile bitirdi. Usta öğretici olarak özel bir anaokulunda 2 yıl çalıştı.Mesleği ile ilgili hedefi daha da yükselmekti ve 1994 yılında Avcılar ilçesinde Özel Gülümse  Anaokulu’nu açtı.Okul öncesi eğitim adına başarılı hizmetini devam ettirmek hep daha iyisini hedeflemek onu kurumsallaşmaya yöneltti.Bir çok seminer ve eğitimlere katıldı.1997 yılında evlendi. Sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında 1999 depreminde  evleri hasar görmüş çeşitli yurt ve okullarda kalan ailelerin çocuklarına   psikolojik destek vermek adına okulunda ücretsiz 2 ay hizmet verdi. 2000 yılında üniversiteye girdi. Okulöncesi Öğretmenliği bölümünü bitirdi. Üniversite de okurken  2002 yılında ikiz erkek çocukları oldu.
Avcılar Belediyesinin  düzenlemiş olduğu toplantıda Kent Meclisine seçildi. Eğitim hizmetleri adına yapılan çalışmalarda  yürütme kurulunda yer aldı. Düzenlenen Sosyal sorumluluk projelerine destek oldu. Kurumunda ki öğrencilerini  tüm resmi bayram ve törenlere, kutlamalara götürdü. Atatürk vakfının düzenlediği 23 Nisan etkinliklerinde ödüller aldı. Atatürk koşusun da 6 yaş öğrencileri ile dereceye girdi.Resim yarışmalarında öğrencilerinin  resimleri bir çok ödül ve belge aldı. Katıldığı her etkinlik ve proje kurumunun gelişmesine ilerlemesine sebep oldu.
Çalıştığı kadroyu korudu. Uzun vadede başarıyı hedefleyen düşüncesi ile aynı personelle uzun süre çalışma, personel memnuniyeti, ihtiyaçları zamanında tespit edip giderme, veli memnuniyetini sağlama, toplum tarafından onay görme, hizmet kalitesini arttırması için önemli noktalardan biri idi. Buna dikkat etti çocuklara verilecek hizmetin kalitesini her zaman yüksek tuttu.
Kurumunun  kalite standartlarında çalıştığını ancak bu standartların belgelenmesinin önemli olacağı yakın dostu Dr. Handan Toprak  ve Psikolog Nevin Kılıç tarafından  sık sık vurgulandı ve Gülümse Anaokulu'na  ISO 9001 -2000 kalite belgesi almak üzere müracat etti. 6 ay süren  eğitimler ve düzenlemeler ile  denetimden geçen Gülümse yuva, Çalışanları ve Çisem Engin 2006 yılın da   ISO 9001 -2000 kalite belgesi almaya hak kazandı. İstanbul Avcılar da hala tek kalite belgeli olarak çalışan anaokulu olmanın gururunu taşıyarak  kaliteli hizmetini vermeye devam eden Çisem Engin  Kurumunda bir çok yeniliğe yer verdi. “Sosyal sorumluluk projesi" dedi, "Eğitim adına çorbada tuzumuz olsun" dedi ve yaz aylarında  ilk okula başlayacak ancak daha önce hiç okul öncesi eğitim alamamış çocuklara ücretsiz eğitim verdi. Bu proje gelenekselleşti  ve halen yaz aylarında misafir öğrenciler gelmeye devam ediyor.
Okul öncesi eğitim faaliyetlerini yakından takip edip, eğitimlerini alan Çisem Engin uluslar arası standartlar da uygulanan eğitim programlarını toplumumuzun ve kültürümüzün yapısına göre uygulamakta ve  geleceğe bilinçli nesiller  yetiştirmek için  çalışmalarına halen devam etmekte...