Haberler ve Duyurular

GÜLÜMSE YUVA DA REHBERLİK....
GÜLÜMSE YUVA Rehberlik bölümümüz Rehberlik bölümümüz çocukların psiko-sosyal, duygusal, dil ve motor gelişimlerini takip eder, ve sağlıklı kişilik gelişimini destekleyici uygulamalar yapar. Psikolojik danışma ve rehberlik bölümü bu bağlamda çocuklarımız için aşağıdaki çalışma programını uygular. Çocukların gelişim alanlarını takip eder. Rehberlik bölümü tarafından çocuklara uygulanan gelişim değerlendirme ve gözlemler ile elde edilen sonuçlar aile ile paylaşılır. Gerekli görülen alanlarla ilgili çalışmalar aile, çocuk ve okul işbirliği ile yürütülür. Oryantasyon Çalışmaları Okula yeni başlayan çocuklarımız için sene başında yapılan ve öğrencinin okul hayatına alışmasında kolaylık sağlayıcı etkinliklerin bütünüdür. Veliler için ise bireysel veli görüşmeleri, düzenlenir. Değerler Eğitimi Her ay belirlenmiş olan Değerler Eğitimi konusu (saygı, dürüstlük, paylaşma v.b) rehberlik bölümü tarafından tüm ay boyunca çeşitli etkinliklerle desteklenerek işlenir. Bu şekilde çocukların sosyal hayat için gerekli olan değer yargılarını içselleştirmeleri sağlanır. Bireysel veli görüşmeleri Yapılan tüm etkinliklerin ve uygulanan ölçeklerin geri bildirimi için rehberlik bölümü ve öğretmenlerimiz velilerimizle düzenli olarak bireysel görüşmeler yapar. Bu bireysel görüşmelerin haricinde velilerimiz randevu ile rehberlik bölümünden bireysel görüşmeler talep edebilirler. Seminer Rehberlik bölümümüz sene içinde gerekli görülen ve velilerimizden talep edilen konular hakkında seminerler düzenler.
Designed by TELMAR